Muse volgend jaar weer naar Europa

Foto: Rockstar Photographers/Sziget 2016

Het lijkt erop dat Muse volgend jaar opnieuw optredens gaat verzorgen in Europa. Dit heuglijke nieuws valt op te maken uit hun Instagram-post na afloop van Rock am Ring 2018.

“See you next year Germany”, zo luidt de boodschap van de Britse rockband. Nieuwe Europese optredens lijken dus aanstaande voor Muse. Hopelijk wordt de tour iets uitgebreider dan het programma van dit jaar; de heren houden zich deze zomer in. Na de spetterende optredens op Rock am Ring en Rock im Park afgelopen weekend, staat er vooralsnog alleen nog een Europees optreden op Rock in Rio op de planning, wat in Lissabon plaatsvindt.

Gaan Matt Bellamy en co volgend jaar op een uitgebreidere Europese tournee? Met een nieuw album op komst, dat nog dit jaar schijnt uit te komen, lijkt dat zeker tot de mogelijkheden te behoren.

Awesome crowd at #rockimpark See you next year Germany! #regram @mattbellamy

Een bericht gedeeld door MUSE (@muse) op

 Muse

muse
Foto: Kamiel Scholten

Muse is een rockband uit Teignmouth, Engeland. Na het verschijnen van het debuutalbum Showbiz in 1999 volgde de grote doorbraak met Origin of Symmetry in 2001. Nummers als ‘Plug In Baby’, ‘Bliss’ en ‘Feeling Good’ werden internationale hits. Met het eveneens geprezen Absolution uit 2003 groeide Muse uit tot een headliner van wereldformaat. Het jaar daarna stond het Engelse trio voor het eerst als afsluiter op festivals als Glastonbury en Pinkpop. Inmiddels heeft de band al zeven albums uitgebracht en daarvan miljoenen platen verkocht. In 2015 stond de groep nog op Pinkpop en Rock Werchter.